joi, 22 septembrie 2011

Biserica cea una

Oare Duhul Sfant este cel care-i calauzeste si pe adventist, si pe penticostal, si pe calvin? Ii este indiferent Duhului daca praznuiesc sambata sau duminica, ma botez cu doua botezuri sau doar cu unul, si sunt adeptul predestinarii sau al vointei libere? Oare Dumnezeu este cel care sfarama in bucati adevarul si risipeste cioburile in toate sectele protestante, strecurand jumatati de adevar, bifurcatii si idei contradictorii?

Poate oare Duhul Sfant, Duhul Adevarului, sa inspire trei (sau mii) interpretari diferite la aceleasi fapte si invataturi ale Fiului?

Raspunsul curat la aceasta problema il aflam privind unirea si unicitatea dupa care unul Hristos a intemeiat o singura credinta si un singur botez (Efeseni 4.5) in Biserica cea una;

La fel ca si Adevarul, Biserica are aceeasi fire, pe Insusi Dumnezeu-omul Iisus Hristos, si cautand doar un singur Adevar, vom descoperi o singura Biserica apostolica. Cautand mai multe adevaruri, vom descoperi mai multe "biserici" intemeiate doar pe ideile personale sau de grup ale unor oameni sinceri si increzatori.

Ratacirea Baptista - Ierom. Visarion Moldoveanu, Bogdan Mateciuc, Mihai Oara

Niciun comentariu: